• Mąka Orkiszowa biała typ 630 500 gram

Symbol: 9310529941

Pszenica orkisz, jest bogatym źródłem witamin z grupy B (ryboflawiny), niacyny i tiaminy, a także żelaza, manganu, miedzi i aminokwasu o nazwie tryptofan. Oprócz tego orkisz w porównaniu ze zwykłą pszenicą zawiera większą ilość białka.

Dostępne również w opakowaniach:
6.90
szt.
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
Pocztex Kurier 48 12
Kurier InPost 12.9
Paczkomaty InPost 12.9
Kurier InPost (Za pobraniem) 15.4
Paczkomaty InPost (Za pobraniem) 15.7
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.5 kg
EAN 5903999770266

Mąka ORKISZOWA jasna 630

Pszenica orkisz, jest bogatym źródłem witamin z grupy B (ryboflawiny), niacyny i tiaminy, a także żelaza, manganu, miedzi i aminokwasu o nazwie tryptofan. Oprócz tego orkisz w porównaniu ze zwykłą pszenicą zawiera większą ilość białka.

image

Wartości odżywcze

Składnik

Jednostka

Wartość

Energia kJ

kJ/100g

1452

Energia kcal

Kcal/100g

343

Tłuszcze

g/100g

1,58

W tym nasycone

g/100g

0,24

Węglowodany

g/100g

65,5

W tym cukry

g/100g

0,2

Błonnik

g/100g

3,6

Białko

g/100g

14,8

Sól

g/100g

0

Najważniejsze informacje:

  • Waga: 500g
  • Rodzaj: Mąka Orkiszowa 630
  • Data przydatności i numer partii znajduje się na opakowaniu
  • Przechowuj szczelnie zamknięte, w suchym i chłodnym miejscu
  • Zdrowy dodatek do śniadania, obiadu i kolacji! Nie zapomnij o przekąsce :)

image

Zadbaj o doznania smakowe i swoje zdrowie!

Mąka orkiszowa jest smaczna, łagodna i lekko słodka. Pozwoli na upieczenie pysznych wypieków o tradycyjnym, wyjątkowym smaku. W mące znajdziemy dużo białka, witamin z grupy B, oraz A i E.

Gdzie użyć mąki ORKISZOWEJ?

Mąka orkiszowa typu  630 jest wprost stworzona do chlebka i pysznych, zdrowych bułek. Z jej pomocą wykonamy pyszne naleśniki orkiszowe pełnoziarniste, ciasto na pizze i wiele innych!

image

 

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie