-
Orzechy Włoskie łuskane 1 kg
Łuskane orzechy włoskie to pozbawione twardej osłonki jadalne nasiona drzewa orzecha włoskiego. Ich delikatność ułatwia dostęp do bogactwa składników odżywczych, takich jak zdrowe tłuszcze, białko, błonnik oraz witaminy, w tym kwasu foliowego i witaminy E. Te orzechy stanowią doskonały dodatek do codziennej diety, wspierając zdrowie serca, mózgu i układu nerwowego. Dzięki swojemu intensywnemu smakowi i wartościowym właściwościom stanowią świetną przekąskę samodzielną oraz doskonały składnik różnorodnych dań kulinarnych.
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 11 |
Dostępność | Duża dostępność 185 szt. |
Waga | 1 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5903999770075 |
Orzechy WŁOSKIE łuskane
Orzechy włoskie polecane są w wielu dietach ze względu na ich wyjątkowe właściwości. Jako jedne z nielicznych zawierają rekordową liczbę wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania podstawowych organów w naszym ciele, takich jak mózg i serce.
Orzechy te są cennym źródłem składników mineralnych m.in. wapń, potas, żelazo, magnez oraz witamin. Są też alternatywą, by zastąpić tłuszcze zwierzęce bogate w cholesterol i nasycone w tłuszcz.
Orzechy włoskie łuskane – najzdrowsza przekąska
Orzechy włoskie obfitują w zdrowe, wielonienasycone kwasy tłuszczowe oraz sterole roślinne o zbawiennym wpływie na układ krążenia. Są doskonałym źródłem fosforu, żelaza, wapnia, magnezu, potasu oraz cynku, witaminy E, B6 i kwasu foliowego. Wykazują prozdrowotne właściwości wzmacniające niemal cały organizmu i usprawniające pracę większości układów i narządów.
I tak na przykład orzechy włoskie:
- wzmacniają serce i obniżają poziom cholesterolu we krwi oraz jej ciśnienie, działają antymiażdżycowo;
- poprawiają funkcjonowanie układu nerwowego, wzmacniają pamięć i koncentrację, poprawiają jakość snu i łagodzą stres;
- wpływają korzystnie na jakość skóry i włosów, poprawiając ich stan i wygląd;
- łagodzą dolegliwości żołądkowe, wykazując korzystne działanie bakterio- i grzybobójcze oraz przeciwzapalne;
- znajdujące się w ziarnach kwasy fenolowy i elagowy mają działanie przeciwnowotworowe, unieszkodliwiając rakotwórcze substancje.