WYSYŁKA GRATIS przy zamówieniu za min. 150zł
- Strefa klienta
- Koszyk (0)
-
Kategorie
- Anyż
- Bazylia
- Cebula prażona
- Cukier kokosowy
- Curry Indyjskie
- Cynamon
- Czarnuszka
- Czosnek
- Erytrytol
- Goździki
- Ksylitol
- Kurkuma
- Liście laurowe
- Lubczyk
- Majeranek
- Mieszanka przypraw
- Oregano
- Papryka mielona
- Pieprz
- Przyprawy do piernika i grzańca
- Shoarma mielona
- Soda oczyszczona
- Sól himalajska
- Witamina C
- Ziele angielskie
- Kardamon
- Cukier trzcinowy
- Nowości
- Blog/Przepisy
- Dostawa
- Płatności
- O nas
-
-
Kategorie
- Anyż
- Bazylia
- Cebula prażona
- Cukier kokosowy
- Curry Indyjskie
- Cynamon
- Czarnuszka
- Czosnek
- Erytrytol
- Goździki
- Ksylitol
- Kurkuma
- Liście laurowe
- Lubczyk
- Majeranek
- Mieszanka przypraw
- Oregano
- Papryka mielona
- Pieprz
- Przyprawy do piernika i grzańca
- Shoarma mielona
- Soda oczyszczona
- Sól himalajska
- Witamina C
- Ziele angielskie
- Kardamon
- Cukier trzcinowy
- Nowości
- Blog/Przepisy
- Dostawa
- Płatności
- O nas
-
- Kategorie
- Szukaj
-
Mąka lniana
Mąka lniana to nic innego jak rozdrobnione, odtłuszczone ziarno lnu brązowego. Szczególnie bogata w wartości odżywcze, a przez niektórych uznawana za najbardziej wartościową z mąk, znajduje szerokie zastosowanie w dietach diabetyków, ketogenicznych, wykluczających i wegańskich. Dzięki swoim właściwościom kleistym świetnie zastępuje jajko w potrawach, pozwala na zagęszczanie dań, kotlecików i ciast bez użycia glutenu i nadaje sprężystości wypiekom. Jest przy tym prawdziwą kopalnią witamin, składników odżywczych i minerałów.
Mąka lniana – zmielone ziarna o niezwykłej mocy
Mąka lniana otrzymywana z rozdrobnionych ziaren lnu to prawdziwa skarbnica zdrowia. Dzięki wysokiemu udziałowi błonnika i związków śluzowych – reguluje pracę przewodu pokarmowego, działa osłonowo na błonę żołądka i jelit oraz obniża poziom cholesterolu we krwi. Zawarte w nasionach lnu lignany mają korzystny wpływ na gospodarkę hormonalną kobiet i wpływają na poprawę masy kostnej i doskonały wygląd skóry. Mąka lniana to również bogactwo minerałów, takich jak: wapń, magnez, cynk, żelazo, miedź i chrom oraz witamin, zwłaszcza E i z grupy B.
Mąka lniana w kuchni - nie tylko dla alergików
Maka lniana to produkt przeznaczony bez wyjątku dla każdego, a jej włączenie do diety szybko poprawia zdrowie, samopoczucie, możliwości umysłowe oraz wygląd włosów, skóry i paznokci. Ponieważ nie zawiera glutenu, a w jej składzie znajdziemy rzadkie śluzy, jest szczególnie cennym składnikiem diety osób z nietolerancjami pokarmowymi. Świetnie sprawdza się jako:
- bezglutenowa panierka do falafeli i kotletów, ryb i smażonych warzyw,
- zagęstnik do zup, sosów, lodów i koktajli,
- dodatek do sałatek, musli, jogurtów,
- składnik wiążący do chleba i ciast z mąki bezglutenowej,
- dodatek do naleśników,
- składnik deserów typu suflet, kisiel, budyń,
- aromatyczna posypka.