• Nasiona konopi niełuskane

Nasiona konopi na mąkę do pieczenia chleba

Nasiona konopi klienci odkrywają na nowo do celów kulinarnych i znajdują coraz więcej sposób, aby je wykorzystać. My proponujemy nasiona konopi niełuskane zmielić i wykorzystać do pieczenia domowego, zdrowego pieczywa. Pełnoziarnisty chleb i bułki konopne bez glutenu, upieczone ze świeżo zmielonej mąki, smakują wybornie i zachowują wiele cennych właściwości.

Jak inaczej wykorzystać nasiona konopi? Pasują do obiadu, jako dodatek, zamiast kaszy lub makaronu, a także na śniadanie – wzbogacą musli o dodatkowe źródło zdrowych kwasów tłuszczowych. Ziarna cechuje delikatny aromat orzechów, który nie przytłumi słodko-kwaskowych nut suszonych owoców np. moreli, śliwek i żurawiny.

Konopie na liście superfood roku 2022/2023

W naszym rankingu żywności superfood, nasiona konopi zajmują wysokie miejsce, razem z ziarnami siemienia lnianego, sezamu i pestkami dyni. To zasługa obfitości kwasów tłuszczowych Omega-3 i witaminy E oraz minerałów. Konopie zawierają sporo mikroskładników, a wśród nich:

  • Żelazo,
  • Wapń,
  • Cynk,
  • Sole fosforu i magnezu.

Dlaczego warto jeść nasiona konopi? Wspierają zdrowie serca, funkcjonowanie mózgu i kondycję układu odpornościowego. Lekko orzechowy smak sprawia, że nasiona konopi to pyszny sposób na więcej wartości odżywczej w każdym posiłku. Szczególnie wartościowe nasiona konopi niełuskane rozwiną swoją moc w sałatkach, przygotowanych na bazie warzyw krzyżowych (brokuły, kalafior, jarmuż, brukselka i inne kapustne).

Nasiona konopi niełuskane z pewnego źródła

W sklepie sunme.pl zdrowa żywność rozgościła się na wirtualnych półkach i stała się naszym chlebem powszednim. Oferujemy produkty naturalne, bez sztucznych dodatków, o ograniczonej zawartości cukru i tłuszczu. Jeśli potrzebujesz nasiona konopi, miej pewność, że pochodzą z wiarygodnego źródła. Obrót certyfikowanymi nasionami podlega kontroli, a zanim towar trafi do sklepu, przechodzi wszystkie wymagane testy laboratoryjne.