• Mąka Orkiszowa biała typ 630 1 kg

Symbol: 9145547870

Pszenica orkisz, jest bogatym źródłem witamin z grupy B (ryboflawiny), niacyny i tiaminy, a także żelaza, manganu, miedzi i aminokwasu o nazwie tryptofan. Oprócz tego orkisz w porównaniu ze zwykłą pszenicą zawiera większą ilość białka.

Dostępne również w opakowaniach:
9.90
szt.
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
Pocztex Kurier 48 12
Kurier InPost 12.9
Paczkomaty InPost 12.9
Kurier InPost (Za pobraniem) 15.4
Paczkomaty InPost (Za pobraniem) 15.7
Dostępność Średnia dostępność
Waga 1 kg
EAN 5903999770259

Mąka ORKISZOWA jasna 630

Pszenica orkisz, jest bogatym źródłem witamin z grupy B (ryboflawiny), niacyny i tiaminy, a także żelaza, manganu, miedzi i aminokwasu o nazwie tryptofan. Oprócz tego orkisz w porównaniu ze zwykłą pszenicą zawiera większą ilość białka.

image

Wartości odżywcze

Składnik

Jednostka

Wartość

Energia kJ

kJ/100g

1452

Energia kcal

Kcal/100g

343

Tłuszcze

g/100g

1,58

W tym nasycone

g/100g

0,24

Węglowodany

g/100g

65,5

W tym cukry

g/100g

0,2

Błonnik

g/100g

3,6

Białko

g/100g

14,8

Sól

g/100g

0

Najważniejsze informacje:

  • Waga: 1kg
  • Rodzaj: Mąka Orkiszowa 630
  • Data przydatności i numer partii znajduje się na opakowaniu
  • Przechowuj szczelnie zamknięte, w suchym i chłodnym miejscu
  • Zdrowy dodatek do śniadania, obiadu i kolacji! Nie zapomnij o przekąsce :)

image

Zadbaj o doznania smakowe i swoje zdrowie!

Mąka orkiszowa jest smaczna, łagodna i lekko słodka. Pozwoli na upieczenie pysznych wypieków o tradycyjnym, wyjątkowym smaku. W mące znajdziemy dużo białka, witamin z grupy B, oraz A i E.

Gdzie użyć mąki ORKISZOWEJ?

Mąka orkiszowa typu  630 jest wprost stworzona do chlebka i pysznych, zdrowych bułek. Z jej pomocą wykonamy pyszne naleśniki orkiszowe pełnoziarniste, ciasto na pizze i wiele innych!

image

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie