-
Pestki Dyni Ciemne Polskie 250 gram
Polskie pestki dyni to bogate źródło składników odżywczych, w tym witamin z grupy B, cynku, magnezu oraz kwasu omega-3. Dzięki zawartości antyoksydantów, takich jak witamina E, wspomagają utrzymanie zdrowej skóry i poprawiają ogólną kondycję organizmu.
Wpisz swój e-mail |
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 11 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Waga | 0.25 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5903999772390 |
DYNIA ŁUSKANA POLSKA
Pestki dyni łuskane polskie są bogatym źródłem cennych składników odżywczych, takich jak cynk, magnez, i witamina E. Ich chrupiąca konsystencja sprawia, że są idealnym, zdrowym dodatkiem do sałatek, musli czy jogurtów.
Polskie pestki dyni są charakteryzowane przez wyjątkowy smak i aromat, który nadaje potrawom niepowtarzalny smaczny akcent. Dodatkowo, pestki te mogą być także używane do produkcji domowych pestek dyni łuskanych w kuchni, co pozwala na pełną kontrolę nad procesem.
Najważniejsze informacje:
- Waga: 250g
- Rodzaj: Dynia łuskana Polska
- Data przydatności i numer partii znajduje się na opakowaniu
- Przechowuj szczelnie zamknięte, w suchym i chłodnym miejscu
- Zdrowy dodatek do śniadania, obiadu i kolacji! Nie zapomnij o przekąsce :)
Właściwości pestek DYNI łuskanej POLSKIEJ
Polskie pestki dyni to bogate źródło składników odżywczych, w tym witamin z grupy B, cynku, magnezu oraz kwasu omega-3. Dzięki zawartości antyoksydantów, takich jak witamina E, wspomagają utrzymanie zdrowej skóry i poprawiają ogólną kondycję organizmu.
Badania wskazują, że pestki dyni polskie mogą korzystnie wpływać na poziom cholesterolu oraz regulować ciśnienie krwi. Ponadto, ich składniki przeciwdziałają procesom zapalnym i wspierają funkcje układu immunologicznego. Dodając je do codziennej diety, możemy cieszyć się nie tylko wyjątkowym smakiem, ale także korzystnymi właściwościami zdrowotnymi.
Gdzie użyć PESTEK DYNI POLSKIEJ?
- Dodatek do wypieków: chleb, bułki, ciasteczka.
- Składnik musli, granoli, płatków śniadaniowych.
- Wzbogacają potrawy orientalne: dania mięsne i wegetariańskie.
- Idealne do produkcji past, pestek łuskanych i oleju dyniowego.
- Wszechstronne wykorzystanie w kuchni, od słonych po słodkie potrawy.