-
Orzechy Włoskie łuskane 250 gram
Łuskane orzechy włoskie to pozbawione twardej osłonki jadalne nasiona drzewa orzecha włoskiego. Ich delikatność ułatwia dostęp do bogactwa składników odżywczych, takich jak zdrowe tłuszcze, białko, błonnik oraz witaminy, w tym kwasu foliowego i witaminy E. Te orzechy stanowią doskonały dodatek do codziennej diety, wspierając zdrowie serca, mózgu i układu nerwowego. Dzięki swojemu intensywnemu smakowi i wartościowym właściwościom stanowią świetną przekąskę samodzielną oraz doskonały składnik różnorodnych dań kulinarnych.
Wpisz swój e-mail |
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 11 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Waga | 0.25 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5903999771706 |
Orzechy WŁOSKIE łuskane
Orzechy włoskie polecane są w wielu dietach ze względu na ich wyjątkowe właściwości. Jako jedne z nielicznych zawierają rekordową liczbę wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania podstawowych organów w naszym ciele, takich jak mózg i serce.
Orzechy te są cennym źródłem składników mineralnych m.in. wapń, potas, żelazo, magnez oraz witamin. Są też alternatywą, by zastąpić tłuszcze zwierzęce bogate w cholesterol i nasycone w tłuszcz.
Orzechy włoskie łuskane - najzdrowsza przekąska
Orzechy włoskie obfitują w zdrowe, wielonienasycone kwasy tłuszczowe oraz sterole roślinne o zbawiennym wpływie na układ krążenia. Są doskonałym źródłem fosforu, żelaza, wapnia, magnezu, potasu oraz cynku, witaminy E, B6 i kwasu foliowego. Wykazują prozdrowotne właściwości wzmacniające niemal cały organizmu i usprawniające pracę większości układów i narządów.
I tak na przykład orzechy włoskie:
- wzmacniają serce i obniżają poziom cholesterolu we krwi oraz jej ciśnienie, działają antymiażdżycowo;
- poprawiają funkcjonowanie układu nerwowego, wzmacniają pamięć i koncentrację, poprawiają jakość snu i łagodzą stres;
- wpływają korzystnie na jakość skóry i włosów, poprawiając ich stan i wygląd;
- łagodzą dolegliwości żołądkowe, wykazując korzystne działanie bakterio- i grzybobójcze oraz przeciwzapalne;
- znajdujące się w ziarnach kwasy fenolowy i elagowy mają działanie przeciwnowotworowe, unieszkodliwiając rakotwórcze substancje.