-
Mąka Migdałowa 500 gram
Mąka migdałowa jest doskonałym źródłem jednonienasyconych oraz wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. To także bogactwo błonnika i wielu cennych minerałów. Ponadto w migdałach znajdziemy pokaźne ilości antyoksydantów, które redukują stany zapalne w organizmie.
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 11 |
Dostępność | Średnia dostępność 40 szt. |
Waga | 0.5 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5903999772000 |
Mąka MIGDAŁOWA
Mąka migdałowa ma cenne właściwości i wartości odżywcze - jest źródłem jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz magnezu, żelaza i wapnia.
Wartości odżywcze w 100g:
Najważniejsze informacje:
- Waga: 500g
- Rodzaj: Mąka Migdałowa
- Data przydatności i numer partii znajduje się na opakowaniu
- Przechowuj szczelnie zamknięte, w suchym i chłodnym miejscu
- Zdrowy dodatek do śniadania, obiadu i kolacji! Nie zapomnij o przekąsce :)
Zadbaj o doznania smakowe i swoje zdrowie!
Właściwości prozdrowotne mąki migdałowej powinny szczególnie docenić osoby z wysokim stężeniem cholesterolu we krwi, cukrzycą i wysokim ciśnieniem tętniczym krwi.
Ponadto mąka migdałowa znalazła zastosowanie w diecie bezglutenowej, wegetariańskiej, diecie paleo czy diecie o niskiej zawartości węglowodanów.
Do czego użyć mąki MIGDAŁOWEJ?
- wypieku ciast, ciasteczek, muffinów jak i pizzy
- jako dodatek do wypieku chleba
- zagęszczania zup i sosów
- do przygotowani placków ziemniaczanych, naleśników, racuchów
- jako dodatek do deserów, koktajl, owsianki i płatków śniadaniowych