• Curry Indyjskie 500 gram

Dostępne również w opakowaniach:
Brak towaru
16.20
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
Pocztex Kurier 48 12
Kurier InPost 12.9
Paczkomaty InPost 12.9
Kurier InPost (Za pobraniem) 15.4
Paczkomaty InPost (Za pobraniem) 15.7
Dostępność Brak towaru
Waga 0.5 kg
EAN 5903999774233

 

Curry Indyjskie

Wspólnym elementem wielu sproszkowanych mieszanek przyprawowych jest kurkuma, która nadaje curry charakterystyczny żółty kolor. Inne popularne przyprawy wchodzące w skład mieszanki curry to: kozieradka, sól, kmin rzymski, cynamon, gałka muszkatołowa, kardamon, imbir, chili, goździki. Główne rodzaje curry jakie można spotkać w restauracjach indyjskich lub tajskich to czerwone, żółte i zielone. Czerwone wykonane jest z czerwonych chili, zielone z zielonych chili, a żółte głównie z kurkumy i kminu, choć mieszanka ta może także zawierać ostrą bądź suszoną paprykę. Przyprawę curry stosuje się najczęściej do potraw mięsnych, zwłaszcza z drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz do warzyw, ryb, jaj i owoców morza. Curry charakterystycznie barwi sporządzane potrawy na żółto- zielony kolor. Ma wiele ciekawych zastosowań: możemy dodawać ją na przykład do ciasta naleśnikowego lub sosu cytrynowego. Gdy do przyprawy curry dodamy olej lub klarowane masło, otrzymamy aromatyczną pastę curry. Przyprawę stosujemy w rozsądnych ilościach, ze względu na jej intensywny smak i aromat.

Składnik

Jednostka

Wartość

Energia kJ

kJ/100g

1202

Energia kcal

Kcal/100g

286,2

Tłuszcze

g/100g

7,9

W tym kwasy tłuszczowe

g/100g

1,3

Węglowodany

g/100g

23,0

W tym cukry

g/100g

2,6

Białko

g/100g

13,7

Sól

g/100g

0,1

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Produkty podobne