
- Strefa klienta
- Koszyk (0)

-
Kategorie
- Anyż
- Bazylia
- Cebula prażona
- Cukier kokosowy
- Curry Indyjskie
- Cynamon
- Czarnuszka
- Czosnek
- Erytrytol
- Goździki
- Ksylitol
- Kurkuma
- Liście laurowe
- Lubczyk
- Majeranek
- Mieszanka przypraw
- Oregano
- Papryka mielona
- Pieprz
- Przyprawy do piernika i grzańca
- Shoarma mielona
- Soda oczyszczona
- Sól himalajska
- Witamina C
- Ziele angielskie
- Kardamon
- Promocje
- Blog/Przepisy
- Dostawa
- Płatności
- O nas
-

-
Kategorie
- Anyż
- Bazylia
- Cebula prażona
- Cukier kokosowy
- Curry Indyjskie
- Cynamon
- Czarnuszka
- Czosnek
- Erytrytol
- Goździki
- Ksylitol
- Kurkuma
- Liście laurowe
- Lubczyk
- Majeranek
- Mieszanka przypraw
- Oregano
- Papryka mielona
- Pieprz
- Przyprawy do piernika i grzańca
- Shoarma mielona
- Soda oczyszczona
- Sól himalajska
- Witamina C
- Ziele angielskie
- Kardamon
- Promocje
- Blog/Przepisy
- Dostawa
- Płatności
- O nas
-
-
Curry Indyjskie 1 kg






Opinie |
brak ocen
(Dodaj)
|
||||||||||
Wysyłka w ciągu | 24 godziny | ||||||||||
Cena przesyłki |
12
|
||||||||||
Dostępność |
Mało
|
||||||||||
Waga | 1 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5903999774240 |
- Opis
- Opinie i oceny (0)
- Zadaj pytanie
Curry Indyjskie
Wspólnym elementem wielu sproszkowanych mieszanek przyprawowych jest kurkuma, która nadaje curry charakterystyczny żółty kolor. Inne popularne przyprawy wchodzące w skład mieszanki curry to: kozieradka, sól, kmin rzymski, cynamon, gałka muszkatołowa, kardamon, imbir, chili, goździki. Główne rodzaje curry jakie można spotkać w restauracjach indyjskich lub tajskich to czerwone, żółte i zielone. Czerwone wykonane jest z czerwonych chili, zielone z zielonych chili, a żółte głównie z kurkumy i kminu, choć mieszanka ta może także zawierać ostrą bądź suszoną paprykę. Przyprawę curry stosuje się najczęściej do potraw mięsnych, zwłaszcza z drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz do warzyw, ryb, jaj i owoców morza. Curry charakterystycznie barwi sporządzane potrawy na żółto- zielony kolor. Ma wiele ciekawych zastosowań: możemy dodawać ją na przykład do ciasta naleśnikowego lub sosu cytrynowego. Gdy do przyprawy curry dodamy olej lub klarowane masło, otrzymamy aromatyczną pastę curry. Przyprawę stosujemy w rozsądnych ilościach, ze względu na jej intensywny smak i aromat.
Składnik |
Jednostka |
Wartość |
Energia kJ |
kJ/100g |
1202 |
Energia kcal |
Kcal/100g |
286,2 |
Tłuszcze |
g/100g |
7,9 |
W tym kwasy tłuszczowe |
g/100g |
1,3 |
Węglowodany |
g/100g |
23,0 |
W tym cukry |
g/100g |
2,6 |
Białko |
g/100g |
13,7 |
Sól |
g/100g |
0,1 |
- Produkty podobne
- Polecamy
- Inni Klienci kupili również