• Curry Indyjskie 1 kg

Dostępne również w opakowaniach:
19.95
szt.
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
Pocztex Kurier 48 12
Kurier InPost 12.6
Paczkomaty InPost 12.9
Kurier InPost (Za pobraniem) 15.4
Paczkomaty InPost (Za pobraniem) 15.7
Dostępność Mało
Waga 1 kg
EAN 5903999774240

 

Curry Indyjskie

Wspólnym elementem wielu sproszkowanych mieszanek przyprawowych jest kurkuma, która nadaje curry charakterystyczny żółty kolor. Inne popularne przyprawy wchodzące w skład mieszanki curry to: kozieradka, sól, kmin rzymski, cynamon, gałka muszkatołowa, kardamon, imbir, chili, goździki. Główne rodzaje curry jakie można spotkać w restauracjach indyjskich lub tajskich to czerwone, żółte i zielone. Czerwone wykonane jest z czerwonych chili, zielone z zielonych chili, a żółte głównie z kurkumy i kminu, choć mieszanka ta może także zawierać ostrą bądź suszoną paprykę. Przyprawę curry stosuje się najczęściej do potraw mięsnych, zwłaszcza z drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz do warzyw, ryb, jaj i owoców morza. Curry charakterystycznie barwi sporządzane potrawy na żółto- zielony kolor. Ma wiele ciekawych zastosowań: możemy dodawać ją na przykład do ciasta naleśnikowego lub sosu cytrynowego. Gdy do przyprawy curry dodamy olej lub klarowane masło, otrzymamy aromatyczną pastę curry. Przyprawę stosujemy w rozsądnych ilościach, ze względu na jej intensywny smak i aromat.

Składnik

Jednostka

Wartość

Energia kJ

kJ/100g

1202

Energia kcal

Kcal/100g

286,2

Tłuszcze

g/100g

7,9

W tym kwasy tłuszczowe

g/100g

1,3

Węglowodany

g/100g

23,0

W tym cukry

g/100g

2,6

Białko

g/100g

13,7

Sól

g/100g

0,1

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie