• Cukier kokosowy 1kg

24.50 -10% 22.05
Do końca promocji pozostało:
szt.
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 12.6
Kurier InPost 12.6
Kurier FedEx 12.6
Paczkomaty InPost 12.9
Kurier InPost (Za pobraniem) 15.4
Paczkomaty InPost (Za pobraniem) 15.7
Dostępność Duża dostępność
Waga 1 kg

 

Cukier kokosowy jest wytwarzany z kwiatów palmy kokosowej, które wyrastają bezpośrednio z orzechów kokosowych. Wyglądem i smakiem przypomina on cukier trzcinowy. Ma przy tym delikatnie kokosowo-karmelowy posmak. Cukier z kwiatów palmy kokosowej jest produkowany głównie na Filipinach i w Indonezji, gdzie jest używany do słodzenia potraw od setek lat. Zawiera on od 70 do 79% sacharozy, glukozę i fruktozę, oraz niewielkie ilości potasu, cynku, żelaza czy wapnia - nie można jednak powiedzieć, że w nie obfituje. Absolutnie nie można go więc traktować jako źródła witamin i składników mineralnych w codziennej, zbilansowanej diecie. To po prostu nieco zdrowszy zamiennik zwykłego białego cukru. 

Składnik

Jednostka

Wartość

Energia kJ

kJ/100g

1620

Energia kcal

Kcal/100g

386

Tłuszcze

g/100g

0,36

W tym kwasy tłuszczowe

g/100g

0,17

Węglowodany

g/100g

94,14

W tym cukry

g/100g

81,45

Błonnik

g/100g

1,24

Białko

g/100g

0,83

Sól

g/100g

0,16

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie