• Cukier kokosowy 250gram

Dostępne również w opakowaniach:
11.10
szt.
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
Pocztex Kurier 48 12
Kurier InPost 12.9
Paczkomaty InPost 12.9
Kurier InPost (Za pobraniem) 15.4
Paczkomaty InPost (Za pobraniem) 15.7
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.25 kg
EAN 5903999771850

 

Cukier kokosowy jest wytwarzany z kwiatów palmy kokosowej, które wyrastają bezpośrednio z orzechów kokosowych. Wyglądem i smakiem przypomina on cukier trzcinowy. Ma przy tym delikatnie kokosowo-karmelowy posmak. Cukier z kwiatów palmy kokosowej jest produkowany głównie na Filipinach i w Indonezji, gdzie jest używany do słodzenia potraw od setek lat. Zawiera on od 70 do 79% sacharozy, glukozę i fruktozę, oraz niewielkie ilości potasu, cynku, żelaza czy wapnia - nie można jednak powiedzieć, że w nie obfituje. Absolutnie nie można go więc traktować jako źródła witamin i składników mineralnych w codziennej, zbilansowanej diecie. To po prostu nieco zdrowszy zamiennik zwykłego białego cukru. 

Składnik

Jednostka

Wartość

Energia kJ

kJ/100g

1620

Energia kcal

Kcal/100g

386

Tłuszcze

g/100g

0,36

W tym kwasy tłuszczowe

g/100g

0,17

Węglowodany

g/100g

94,14

W tym cukry

g/100g

81,45

Błonnik

g/100g

1,24

Białko

g/100g

0,83

Sól

g/100g

0,16

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie