-
Migdały całe Nieblanszowane Prażone 250 gram
Migdały wykorzystywane jako bakalie to nasiona owoców migdałowca zwyczajnego. Charakteryzują się słodkim smakiem, znajdują zastosowanie kulinarne jako dodatek do słodkich wypieków, ciast i deserów, jak również wykorzystywane są przemysłowo do produkcji balsamów, kremów i mleczek do pielęgnacji skóry.
Wpisz swój e-mail |
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Waga | 0.25 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5903999775681 |
Migdały PRAŻONE i ich właściwości!
- Skarbnica witaminy A, E i witamin z grupy B!
- Wspierają pracę układu krążenia i serca.
- Wzmacniają naczynia krwionośne i obniżają ciśnienie krwi.
- Zawierają aminokwasy takie jak fenyloalanina - zapobiegające depresji.
- Bogate źródło mikroelementów wzmacniających naszą odporność.
- Idealna przekąska niezależnie od pory dnia.
Wartości odżywcze
Najważniejsze informacje:
Migdały charakteryzują się słodkim smakiem, obfitują w tłuszcz, witaminy i składniki mineralne. Idealnie nadadzą się jako dodatek do słodkich wypieków, ciast i deserów.
- Masa netto: 250g
- Rodzaj: Migdały Nieblanszowane Prażone
- Data przydatności i numer partii znajduje się na opakowaniu
- Przechowuj szczelnie zamknięte, w suchym i chłodnym miejscu
- Zdrowy dodatek do śniadania, obiadu i kolacji! Nie zapomnij o przekąsce :)
Dla kogo migdały PRAŻONE?
Sposobów na użycie prażonych migdałów w kuchni jest całe mnóstwo! Niesolone można wykorzystać jako dodatek do czekolad, muffinek, placków czy ciast. Idealnie nadadzą się do owsianek, kaszy jaglanej jak i innych zdrowych śniadań z zbożami w roli głównej.
Są idealną przekąską, zarówno w ramach drugiego śniadania czy podwieczorku. Bez problemu nasycą nasze brzuchy aż do kolejnego posiłku. Najlepsza opcja dla Vegan, przygotowanie mleka migdałowego czy masła jest bardzo proste. Na dodatek świetnie sprawdzą się dla osób nietolerujących glutenu czy laktozy.
Zadbaj o doznania smakowe i swoje zdrowie!
Dlaczego warto włączyć migdały do swojego menu?
- zapobiegają chorobom serca i cukrzycy,
- łagodzą zgagę i nudności w ciąży,
- zawierają kwas foliowy, który wspiera rozwój dziecka,
- wspomagają układ nerwowy, dlatego świetnie sprawdzą się dla osób narażonych na stres,
- poprawiają pamięć i koncentrację,
- świetnie komponują się deserach, owsiankach i jogurtach,
- są idealną przekąską, która sprawdzi się w każdej chwili.