• Kasza Jaglana BIO 500 g

Kasza jaglana powstaje z łuskanego ziarna prosa zwyczajnego. Zawiera bardzo dużo soli mineralnych, białka oraz węglowodanów złożonych, dzięki czemu jest wyżej w tabeli żywienia niż pszenica, żyto i jęczmień.

Dostępne również w opcjach:
6.99
szt.
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.5 kg
EAN 5903999777814

 

Kasza JAGLANA

Kasza jaglana to idealny zamiennik wielu produktów w naszym codziennym jadłospisie. Sprawdzi się zarówno na obiad, kolację czy nawet śniadanie! Prawidłowo przygotowana kasza JAGLANA idealnie komponuje się z daniami słonymi jak i słodkimi.

image

Wartości odżywcze

Składnik

Jednostka

Wartość

Energia kJ

kJ/100g

1449

Energia kcal

Kcal/100g

346

Tłuszcze

g/100g

2,9

W tym nasycone

g/100g

0,6

Węglowodany

g/100g

68,4

W tym cukry

g/100g

0,1

Białko

g/100g

11,3

Sól

g/100g

<0,01

Najważniejsze informacje:

  • Waga: 500 g
  • Rodzaj: Kasza Jaglana BIO
  • Data przydatności i numer partii znajduje się na opakowaniu
  • Przechowuj szczelnie zamknięte, w suchym i chłodnym miejscu
  • Zdrowy dodatek do śniadania, obiadu i kolacji! Nie zapomnij o przekąsce :)

Zawiera bardzo dużo soli mineralnych, białka oraz węglowodanów złożonych, dzięki czemu jest wyżej w tabeli żywienia niż pszenica, żyto i jęczmień. Zawartość żelaza i witamin z grupy B (B1, B2, B6) posiada w bardzo dużej ilości.

image

Kasza jaglana – samo zdrowie dla każdego

Kasza Jaglana w porównaniu z kaszą jęczmienną posiada 4 razy więcej witamin z grupy B, 3 razy więcej żelaza oraz 2 razy więcej magnezu. Kasza jaglana zawiera również w bardzo dużej ilości fosfor, potas, wapń, cynk i mangan.

Kasza jaglana to przede wszystkim dużo łatwo przyswajalnego białka, mało skrobi i pokaźna porcja witamin z grupy B i E, lecytyny oraz minerałów.

Dlaczego produkt ekologiczny?

Kasza jaglana z upraw ekologicznych to produkt najwyższej jakości, który powstaje w zgodzie z naturą i podlega rygorystycznym kontrolom. Certyfikat „zielonego listka” potwierdza, że ziarna pochodzą z gospodarstw spełniających unijne normy rolnictwa ekologicznego.

W procesie uprawy nie stosuje się sztucznych nawozów ani pestycydów – rośliny chronione są wyłącznie przy użyciu naturalnych metod. Dzięki temu kasza zachowuje swój czysty, naturalny charakter, bez konserwantów i sztucznych dodatków.

Produkty ekologiczne objęte są stałym nadzorem jednostek certyfikujących, co gwarantuje bezpieczeństwo i pewność pochodzenia. Uprawy te są również wolne od GMO.

Kasza jaglana BIO to nie tylko ekologiczny wybór, ale także lekkostrawne i wartościowe źródło witamin z grupy B, żelaza, magnezu i krzemu. Idealna do zup, deserów, sałatek, dań obiadowych czy jako zdrowa alternatywa dla tradycyjnych dodatków skrobiowych.

Co znajdziesz w kaszy JAGLANEJ?

  • Cenne aminokwasy - leucynę, metioninę i izoleucynę.
  • Związki mineralne - fosfor, magnez, żelazo, cynk, miedź, mangan czy krzem.
  • Antyoksydanty - substancje wychwytujące i neutralizujące wolne rodniki.
  • Witaminy - tiaminę, ryboflawinę, pirydoksynę i kwas pantotenowy.
  • oraz całkiem sporo błonnika.

image

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie