
-
Koszyk jest pusty
-
x
WYSYŁKA GRATIS przy zamówieniu za min. 150zł

-
Koszyk jest pusty
-
x
-
Kasza Jaglana BIO 500 g






Kasza jaglana powstaje z łuskanego ziarna prosa zwyczajnego. Zawiera bardzo dużo soli mineralnych, białka oraz węglowodanów złożonych, dzięki czemu jest wyżej w tabeli żywienia niż pszenica, żyto i jęczmień.

Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Dostępność |
Duża dostępność
|
Waga | 0.5 kg |
Kod kreskowy | 5903999777814 |
EAN | 5903999777814 |
Kasza JAGLANA
Kasza jaglana to idealny zamiennik wielu produktów w naszym codziennym jadłospisie. Sprawdzi się zarówno na obiad, kolację czy nawet śniadanie! Prawidłowo przygotowana kasza JAGLANA idealnie komponuje się z daniami słonymi jak i słodkimi.
Wartości odżywcze
Składnik |
Jednostka |
Wartość |
Energia kJ |
kJ/100g |
1449 |
Energia kcal |
Kcal/100g |
346 |
Tłuszcze |
g/100g |
2,9 |
W tym nasycone |
g/100g |
0,6 |
Węglowodany |
g/100g |
68,4 |
W tym cukry |
g/100g |
0,1 |
Białko |
g/100g |
11,3 |
Sól |
g/100g |
<0,01 |
Najważniejsze informacje:
- Waga: 500 g
- Rodzaj: Kasza Jaglana BIO
- Data przydatności i numer partii znajduje się na opakowaniu
- Przechowuj szczelnie zamknięte, w suchym i chłodnym miejscu
- Zdrowy dodatek do śniadania, obiadu i kolacji! Nie zapomnij o przekąsce :)
Zawiera bardzo dużo soli mineralnych, białka oraz węglowodanów złożonych, dzięki czemu jest wyżej w tabeli żywienia niż pszenica, żyto i jęczmień. Zawartość żelaza i witamin z grupy B (B1, B2, B6) posiada w bardzo dużej ilości.
Kasza jaglana – samo zdrowie dla każdego
Kasza Jaglana w porównaniu z kaszą jęczmienną posiada 4 razy więcej witamin z grupy B, 3 razy więcej żelaza oraz 2 razy więcej magnezu. Kasza jaglana zawiera również w bardzo dużej ilości fosfor, potas, wapń, cynk i mangan.
Kasza jaglana to przede wszystkim dużo łatwo przyswajalnego białka, mało skrobi i pokaźna porcja witamin z grupy B i E, lecytyny oraz minerałów.
Dlaczego produkt ekologiczny?
Kasza jaglana z upraw ekologicznych to produkt najwyższej jakości, który powstaje w zgodzie z naturą i podlega rygorystycznym kontrolom. Certyfikat „zielonego listka” potwierdza, że ziarna pochodzą z gospodarstw spełniających unijne normy rolnictwa ekologicznego.
W procesie uprawy nie stosuje się sztucznych nawozów ani pestycydów – rośliny chronione są wyłącznie przy użyciu naturalnych metod. Dzięki temu kasza zachowuje swój czysty, naturalny charakter, bez konserwantów i sztucznych dodatków.
Produkty ekologiczne objęte są stałym nadzorem jednostek certyfikujących, co gwarantuje bezpieczeństwo i pewność pochodzenia. Uprawy te są również wolne od GMO.
Kasza jaglana BIO to nie tylko ekologiczny wybór, ale także lekkostrawne i wartościowe źródło witamin z grupy B, żelaza, magnezu i krzemu. Idealna do zup, deserów, sałatek, dań obiadowych czy jako zdrowa alternatywa dla tradycyjnych dodatków skrobiowych.
Co znajdziesz w kaszy JAGLANEJ?
- Cenne aminokwasy - leucynę, metioninę i izoleucynę.
- Związki mineralne - fosfor, magnez, żelazo, cynk, miedź, mangan czy krzem.
- Antyoksydanty - substancje wychwytujące i neutralizujące wolne rodniki.
- Witaminy - tiaminę, ryboflawinę, pirydoksynę i kwas pantotenowy.
- oraz całkiem sporo błonnika.