Przygotuj z nami swoje wypieki.
Składniki:
• 2 szklanki migdałów blanszowanych SUNME
• olejek migdałowy
• 1,5 szklanki czekolady belgijskiej SUNME
• łyżka masła klarowanego lub olejku kokosowego
Przygotowanie:
1. Migdały moczymy godzinę w ciepłej wodzie. Wrzucamy do blendera, dosładzamy ksylitolem według uznania i dodajemy łyżkę olejku migdałowego. Dolewamy pół szklanki wody (stopniowo, by masa nie wyszła zbyt rzadka) i blendujemy.
2. Szklankę dropsów czekoladowych z dodatkiem masła klarowanego rozpuszczamy w kapieli wodnej.
3. Smarujemy czekoladą foremki silikonowe i wkładamy je na 15 minu do lodówki (jeśli warstwa jest zbyt cienka czynność powtarzamy).
4. Na wystudzoną czekoladę wykładamy masę marcepanową. Rozpuszczamy pozostałą część czekolady i polewamy po marcepanie.
5. Przekładamy do lodówki na co najmniej godzinę lub 20 min do zamrażarki. Wyjmujemy z foremek ostrożnie, kiedy czekolada całkiem zastygnie.
SMACZNEGO!