Przygotuj z nami swoje wypieki.

Składniki:

• 2 jajka
• 100 g cukru (niecałe pół szklanki)
• szczypta soli
• 180 g kwaśnej śmietany lub maślanki
• 75 g oleju (1/3 szklanki)
• 130 g mąki (3/4 szklanki)
• 20 g kakao (3 łyżki)
• 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia (5 g)

Przygotowanie:

1. Jajka mieszamy trzepaczką z cukrem i szczyptą soli.

2. Dodajemy olej oraz kwaśną śmietanę i mieszamy do połączenia.

3. Wsypujemy mąkę, kakao i proszek do pieczenia, mieszamy krótko tylko do połączenia składników.

4. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy.

5. Formę na babeczki wykładamy papilotkami. Nakładamy ciasto do połowy wysokości foremki.

6. Pieczemy przez ok 17 min w temp. 180°C (grzałka góra-dół).

SMACZNEGO!