![Przygotuj z nami swoje wypieki - Mazurek z nadzieniem czekoladowym.](/upload/hellobio/blog//WhatsApp-Image-2022-04-15-at-07-58-48.jpeg)
Przygotuj z nami swoje wypieki.
Składniki:
Ciasto kruche::
• 200 gram mąki pszennej
• 150 gram masła
• 100 gram zmielonych orzechów włoskich SUNME
• 70 gram cukru
• 1 jajko
• szczypta soli
Krem czekoladowy:
• 300 gram gorzkiej czekolady SUNME
• 200 ml śmietanki kremówki 30%
Dodatkowo:
![](/upload/hellobio/blog//WhatsApp-Image-2022-04-15-at-07-58-47.jpeg)
Przygotowanie:
1. Składniki ciasta mieszamy, zlepiamy w kulkę, chłodzimy przez godzinę w lodówce.
2. Ciasto wałkujemy, przekładamy do formy (20 x 30 cm) tak, aby przy brzeach powstał wyższy rant, ciasto nakłuwamy widelcem I wkładamy na 20 minut do lodówki.
3. Formę z ciastem przekładamy do piekarnika o temperaturze 170 ºC, pieczemy około 35 – 40 minut i studzimy.
4. Śmietankę podgrzewamy w garnku, dodajemy do niej czekoladę i rozpuszczamy.
5. Powstałe nadzienie wylewamy na ciasto I dekorujemy.
SMACZNEGO!