Przygotuj z nami swoje wypieki.

Składniki:

Ciasto kruche::

• 200 gram mąki pszennej
• 150 gram masła
• 100 gram zmielonych orzechów włoskich SUNME
• 70 gram cukru
• 1 jajko
• szczypta soli

Krem czekoladowy:

• 200 ml śmietanki kremówki 30%

Dodatkowo:



Przygotowanie:

1. Składniki ciasta mieszamy, zlepiamy w kulkę, chłodzimy przez godzinę w lodówce.

2. Ciasto wałkujemy, przekładamy do formy (20 x 30 cm) tak, aby przy brzeach powstał wyższy rant, ciasto nakłuwamy widelcem I wkładamy na 20 minut do lodówki.

3. Formę z ciastem przekładamy do piekarnika o temperaturze 170 ºC, pieczemy około 35 – 40 minut i studzimy.

4. Śmietankę podgrzewamy w garnku, dodajemy do niej czekoladę i rozpuszczamy.

5. Powstałe nadzienie wylewamy na ciasto I dekorujemy.

SMACZNEGO!