Przygotuj z nami swój posiłek.
Składniki:
• 200 gram Kaszy Jaglanej SUNME
• 1 czerwona papryka
• 1 cukinia
• 1 marchewka
• 1 duża cebula
• świeży pomidor
• 2 ząbki czosnku
• 4-5 łyżek oliwy
• 1 łyżeczka tymianku
• 1 łyżeczka Oregano SUNME
• 1 łyżeczka cukru trzcinowego
• 1 łyżeczka Papryki Ostrej mielonej SUNME
• świeżo mielony Pieprz czarny SUNME
Przygotowanie:
1. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojoną cebulę, czekamy chwilę aż się zeszkli, dorzucamy pokrojony w drobno czosnek.
2. Wszystko razem smażymy koło 3-4 minuty.
3. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, mieszamy, solimy, dosypujemy łyżeczkę cukru trzcinowego, smażymy 5 minut. Dorzucamy pokrojoną w kostkę cukinię, chwilę smażymy. Pod koniec dodajemy tymianek, oregano, ostrą paprykę, sól himalajską i świeżo mielony pieprz.
4. Do warzyw dodajemy ugotowaną kaszę i pokrojonego pomidora, całość dokładnie mieszamy.
5. Przekładamy na talerze, dekorujemy swieżą bazylią.
SMACZNEGO!