Przygotuj z nami swój posiłek.
Składniki:
• 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy SUNME
• garść pestek słonecznika SUNME
• 1 łyżeczka soku z cytryny
• 1 mały ząbek czosnku
• 5 łyżek pasty sezamowej tahini
• 1 łyżka oleju sezamowego lub oliwy
• sól, pieprz, natka pietruszki
Przygotowanie:
1.
Słonecznik wsypujemy na suchą, rozgrzaną patelnię I prażymy ok. 2 minuty wstrząsając patelnią. Szybko przesypujemy do miski, żeby się nie spalił.
Słonecznik wsypujemy na suchą, rozgrzaną patelnię I prażymy ok. 2 minuty wstrząsając patelnią. Szybko przesypujemy do miski, żeby się nie spalił.
2.
Ugotowaną cieceirzycę, prażony słonecznik, czosnek, paste sezamową, przyprawy, sok z cytryny I olej umieszczamy w blenderze I miksujemy na gładką masę, aż hummus nabierze puszystości.
Ugotowaną cieceirzycę, prażony słonecznik, czosnek, paste sezamową, przyprawy, sok z cytryny I olej umieszczamy w blenderze I miksujemy na gładką masę, aż hummus nabierze puszystości.
3.
Kiedy skończymy możemy przełożyć do miseczki I udekorować natką pietruszki.
Kiedy skończymy możemy przełożyć do miseczki I udekorować natką pietruszki.
SMACZNEGO!