Przygotuj z nami swój posiłek.







Składniki:

• 1 brokuł
• 1 szklanka Komosy ryżowej SUNME
• 1/2 szklanka Kaszy jaglanej SUNME
Sól, pieprz do smaku


Przygotowanie:

1. Brokuł myjemy, kroimy i wrzucamy do gotującej się, osolonej wody. Komosę gotujemy (do gotowania dodajemy łyżeczkę soli), kaszę jaglaną też gotujemy.

2. Po lekkim przestudzeniu, rozdrabniamy brokuł tłuczkiem do ziemniaków, dodajemy do niego komosę i kaszę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i porządnie mieszamy. Kasza jaglana jest tu po to, żeby lepiej zagęścić masę.

3. Do formowania kotletów przyda nam się miska z zimną wodą, w której będziemy moczyć ręce żeby lepiej formować kotlety. Kotlety układamy na blasze wyłożonej papierem i posmarowanej cienką warstwą oleju. Po wierzchu też smarujemy cienką warstwą oleju.

4. Pieczemy w 180ºC przez 15 minut, po czym przerzucamy i pieczemy jeszcze 10 minut

SMACZNEGO!