-
Mąka Orkiszowa biała typ 630 1 kg
Pszenica orkisz, jest bogatym źródłem witamin z grupy B (ryboflawiny), niacyny i tiaminy, a także żelaza, manganu, miedzi i aminokwasu o nazwie tryptofan. Oprócz tego orkisz w porównaniu ze zwykłą pszenicą zawiera większą ilość białka.
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność | Duża dostępność 55 szt. |
Waga | 1 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5903999770259 |
Mąka ORKISZOWA jasna 630
Pszenica orkisz, jest bogatym źródłem witamin z grupy B (ryboflawiny), niacyny i tiaminy, a także żelaza, manganu, miedzi i aminokwasu o nazwie tryptofan. Oprócz tego orkisz w porównaniu ze zwykłą pszenicą zawiera większą ilość białka.
Wartości odżywcze
Składnik |
Jednostka |
Wartość |
Energia kJ |
kJ/100g |
1452 |
Energia kcal |
Kcal/100g |
343 |
Tłuszcze |
g/100g |
1,58 |
W tym nasycone |
g/100g |
0,24 |
Węglowodany |
g/100g |
65,5 |
W tym cukry |
g/100g |
0,2 |
Błonnik |
g/100g |
3,6 |
Białko |
g/100g |
14,8 |
Sól |
g/100g |
0 |
Najważniejsze informacje:
- Waga: 1kg
- Rodzaj: Mąka Orkiszowa 630
- Data przydatności i numer partii znajduje się na opakowaniu
- Przechowuj szczelnie zamknięte, w suchym i chłodnym miejscu
- Zdrowy dodatek do śniadania, obiadu i kolacji! Nie zapomnij o przekąsce :)
Zadbaj o doznania smakowe i swoje zdrowie!
Mąka orkiszowa jest smaczna, łagodna i lekko słodka. Pozwoli na upieczenie pysznych wypieków o tradycyjnym, wyjątkowym smaku. W mące znajdziemy dużo białka, witamin z grupy B, oraz A i E.
Gdzie użyć mąki ORKISZOWEJ?
Mąka orkiszowa typu 630 jest wprost stworzona do chlebka i pysznych, zdrowych bułek. Z jej pomocą wykonamy pyszne naleśniki orkiszowe pełnoziarniste, ciasto na pizze i wiele innych!