
WYSYŁKA GRATIS przy zamówieniu za min. 150zł
- Strefa klienta
- Koszyk (0)

- Opis
- Opinie i oceny (0)
- Zadaj pytanie
Mak niebieski
Mak niebieski najczęściej wykorzystuje się w kuchni. Mak a konkretnie masa makowa z niego wytwarzana, jest bazą świątecznych ciast i deserów. Jednak mak jest składnikiem nie tylko kuchni, łazienek czy makowców, lecz także powszechnie znanych leków, takich jak morfina i kodeina.
Składnik |
Jednostka |
Wartość |
Energia kJ |
kJ/100g |
2164 |
Energia kcal |
Kcal/100g |
524 |
Tłuszcze |
g/100g |
42,9 |
W tym nasycone |
g/100g |
5,5 |
Węglowodany |
g/100g |
1,4 |
W tym cukry |
g/100g |
1,4 |
Białko |
g/100g |
20,1 |
Błonnik |
g/100g |
20,5 |
Sól |
g/100g |
0,015 |
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Nasze Bestsellery
16.99
49.99
26.99
132.99