-
Kasza Jaglana 1 kg
Kasza jaglana powstaje z łuskanego ziarna prosa zwyczajnego. Zawiera bardzo dużo soli mineralnych, białka oraz węglowodanów złożonych, dzięki czemu jest wyżej w tabeli żywienia niż pszenica, żyto i jęczmień.
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 11 |
Dostępność | Średnia dostępność 30 szt. |
Waga | 1 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5903999770600 |
Kasza JAGLANA
Kasza jaglana to idealny zamiennik wielu produktów w naszym codziennym jadłospisie. Sprawdzi się zarówno na obiad, kolację czy nawet śniadanie! Prawidłowo przygotowana kasza JAGLANA idealnie komponuje się z daniami słonymi jak i słodkimi.
Wartości odżywcze
Składnik |
Jednostka |
Wartość |
Energia kJ |
kJ/100g |
1598 |
Energia kcal |
Kcal/100g |
367 |
Tłuszcze |
g/100g |
2,9 |
W tym nasycone |
g/100g |
0,4 |
Węglowodany |
g/100g |
72,1 |
W tym cukry |
g/100g |
0,8 |
Białko |
g/100g |
10,1 |
Sól |
g/100g |
<0,01 |
Najważniejsze informacje:
- Waga: 1kg
- Rodzaj: Kasza Jaglana
- Data przydatności i numer partii znajduje się na opakowaniu
- Przechowuj szczelnie zamknięte, w suchym i chłodnym miejscu
- Zdrowy dodatek do śniadania, obiadu i kolacji! Nie zapomnij o przekąsce :)
Zawiera bardzo dużo soli mineralnych, białka oraz węglowodanów złożonych, dzięki czemu jest wyżej w tabeli żywienia niż pszenica, żyto i jęczmień. Zawartość żelaza i witamin z grupy B (B1, B2, B6) posiada w bardzo dużej ilości.
Kasza jaglana – samo zdrowie dla każdego
Kasza Jaglana w porównaniu z kaszą jęczmienną posiada 4 razy więcej witamin z grupy B, 3 razy więcej żelaza oraz 2 razy więcej magnezu. Kasza jaglana zawiera również w bardzo dużej ilości fosfor, potas, wapń, cynk i mangan.
Kasza jaglana to przede wszystkim dużo łatwo przyswajalnego białka, mało skrobi i pokaźna porcja witamin z grupy B i E, lecytyny oraz minerałów.
Co znajdziesz w kaszy JAGLANEJ?
- Cenne aminokwasy - leucynę, metioninę i izoleucynę.
- Związki mineralne - fosfor, magnez, żelazo, cynk, miedź, mangan czy krzem.
- Antyoksydanty - substancje wychwytujące i neutralizujące wolne rodniki.
- Witaminy - tiaminę, ryboflawinę, pirydoksynę i kwas pantotenowy.
- oraz całkiem sporo błonnika.