• Pestki Dyni łuskane Prażone i Solone 500 gram

Symbol: 5903999774912

Pestki dyni to źródło błonnika, minerałów (magnezu, cynku, żelaza) i witaminy E, wspomagające zdrowie trawiennego układu. Ich obecność kwasów tłuszczowych omega-3 korzystnie wpływa na serce, obniżając poziom złego cholesterolu.

Dostępne również w opakowaniach:
17.10
szt.
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
Pocztex Kurier 48 12
Kurier InPost 12.9
Paczkomaty InPost 12.9
Kurier InPost (Za pobraniem) 15.4
Paczkomaty InPost (Za pobraniem) 15.7
Dostępność Mało
Waga 0.5 kg
EAN 5903999774912

DYNIA PRAŻONA I SOLONA

Pestki dyni prażone i solone to bogate źródło błonnika, witamin i minerałów, takich jak magnez i cynk. Charakteryzują się delikatną teksturą i intensywnym smakiem, co czyni je doskonałym składnikiem do różnorodnych potraw.

W kuchni można je używać do przygotowania chrupiącej posypki na sałatki, zupy czy dania główne. Dodatkowo, pestki dyni są świetnym przekąskowym dodatkiem do musli, jogurtów czy smoothie, dostarczając cennych składników odżywczych.

image

Najważniejsze informacje:

  • Waga: 500g
  • Rodzaj: Dynia Prażona Solona
  • Data przydatności i numer partii znajduje się na opakowaniu
  • Przechowuj szczelnie zamknięte, w suchym i chłodnym miejscu
  • Zdrowy dodatek do śniadania, obiadu i kolacji! Nie zapomnij o przekąsce :)

image

Właściwości pestek DYNI

Pestki dyni to źródło błonnika, minerałów (magnezu, cynku, żelaza) i witaminy E, wspomagające zdrowie trawiennego układu. Ich obecność kwasów tłuszczowych omega-3 korzystnie wpływa na serce, obniżając poziom złego cholesterolu.

Dodatkowo, pestki dostarczają roślinne białko, co sprawia, że są wartościowym elementem diet wegetariańskich czy wegańskich. Dzięki właściwościom antyoksydacyjnym pomagają zwalczać wolne rodniki, chroniąc organizm przed stresem oksydacyjnym. Spożywanie pestek dyni stanowi zatem zdrową praktykę wzbogacającą dietę.

image

Gdzie użyć PESTEK DYNI?

  • Dodatek do wypieków: chleb, bułki, ciasteczka.
  • Składnik musli, granoli, płatków śniadaniowych.
  • Wzbogacają potrawy orientalne: dania mięsne i wegetariańskie.
  • Idealne do produkcji past, pestek łuskanych i oleju dyniowego.
  • Wszechstronne wykorzystanie w kuchni, od słonych po słodkie potrawy.

image

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie