-
Kardamon Mielony 250 gram
Kardamon naturalny należy do grupy przypraw korzennych o egzotycznym pochodzeniu. Doskonale łączy się z innymi przyprawami i uzupełnia gamę egzotycznych, głębokich smaków i aromatów: cynamon, goździki i wanilia. Doskonale sprawdzi się w potrawach słodkich, deserów, owoców, jak i dań wytrawnych. Stosowany jest głównie do kawy i słodkości - ciasteczek, wypieków, słodkich i gorących napojów, ale warto poeksperymentować z jego użyciem w daniach wytrawnych - nie tylko w kuchni pochodzenia orientalnego
Wpisz swój e-mail |
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Waga | 0.25 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5903999775148 |
KARDAMON mielony
Kardamon naturalny należy do grupy przypraw korzennych o egzotycznym pochodzeniu. Doskonale łączy się z innymi przyprawami i uzupełnia gamę egzotycznych, głębokich smaków i aromatów: cynamon, goździki i wanilia.
Wartości odżywcze
Najważniejsze informacje:
- Waga: 250g
- Rodzaj: Kardamon mielony
- Data przydatności i numer partii znajduje się na opakowaniu
- Przechowuj szczelnie zamknięte, w suchym i chłodnym miejscu
- Zdrowy dodatek do śniadania, obiadu i kolacji! Nie zapomnij o przekąsce :)
Zadbaj o doznania smakowe i swoje zdrowie!
Kardamon idealnie sprawdzi się w potrawach słodkich, deserów, owoców, jak i dań wytrawnych. Stosowany jest głównie do kawy i słodkości - ciasteczek, wypieków, słodkich i gorących napojów, ale warto poeksperymentować z jego użyciem w daniach wytrawnych - nie tylko w kuchni pochodzenia orientalnego.
Kardamon jako przyprawa świetnie pasuje do mięsa, np. do kaczki, kurczaka czy żeberek. Idealnie komponuje się z daniami typu curry, risotta czy gulasze.Jest obowiązkowy do idealnej zupy-krem z dyni!
Do czego użyć KARDAMONU?
Kardamon to podstawowa przyprawa w słynnych, skandynawskich bułeczkach kardamonowych "Kardemummabullar". Bułeczki są pyszne, mięciutkie, maślane z nutą pikantno-cytrynowo-korzenną.
Kardamon można używać do aromatyzowania napojów – mocnej, gorzkiej kawy lub herbaty. Podanie herbatki z kardamonem po posiłku poprawi trawienie. Dodaje się go także do aromatycznych, rozgrzewających napojów alkoholowych.